new to workflows

Last post 08-27-2014, 1:12 PM by isle. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  • new to workflows
    Posted: 06-17-2014, 6:18 PM

    Has anyone thought or if it is doable to have a backup that goes into pending to suspend itself and then about 1 hour later to resume? We seem to have backups that if we suspend for 1 hour it will right itself and finish just fine. 

     

  • Re: new to workflows
    Posted: 06-19-2014, 11:45 AM
    • Ali is not online. Last active: 06-22-2019, 9:40 PM Ali
    • Top 10 Contributor
    • Joined on 08-05-2010

    Hi mother, hope you are well.

    May I ask why the backup went into Pending to begin with.  Also by default the system will retry the pending job after 20 minutes, no need to manually intervene, is that not happening?

    If you could also share some background on this behavior, job type, pending reason etc.

  • Re: new to workflows
    Posted: 06-19-2014, 7:09 PM

    The jobs do go into pending and then retry on the 3rd retry we have a failed email going out to the commvault admins and we tell the ops to go out and suspend for about 1 hour and try again, if we wake up to tell them.  We are backing up mainly files system and the errors could be that the server bounced or the other admins had it down for awhile. We very rarely have a true error on a backup. We could just change the number of retries before we get the failure email but if it is a true problem and not a blip, we need the extra time to fix. 

  • Re: new to workflows
    Posted: 07-02-2014, 2:51 PM
    • Ali is not online. Last active: 06-22-2019, 9:40 PM Ali
    • Top 10 Contributor
    • Joined on 08-05-2010

    Thanks, one option is under Control Panel --> Job Management --> Job Restarts choose the "File System and Indexing Based (Data Protection)" option and set the "Restart Interval (Mins)" options to a longer time.

  • Re: new to workflows
    Posted: 08-27-2014, 1:12 PM
    • isle is not online. Last active: 06-04-2019, 3:28 PM isle
    • Top 25 Contributor
    • Joined on 08-21-2012
    • NJ
    • Adept
    • Points 308

    http://documentation.commvault.com/commvault/v10/article?p=products/commserve/cli_config.htm

     

    You can use "qoperation jobcontrol".

     

    You would need to use. - qlist job for suspended jobs 

    add each to a list then create an qoperation for each that does " qoperation jobcontrol"

The content of the forums, threads and posts reflects the thoughts and opinions of each author, and does not represent the thoughts, opinions, plans or strategies of Commvault Systems, Inc. ("Commvault") and Commvault undertakes no obligation to update, correct or modify any statements made in this forum. Any and all third party links, statements, comments, or feedback posted to, or otherwise provided by this forum, thread or post are not affiliated with, nor endorsed by, Commvault.
Commvault, Commvault and logo, the “CV” logo, Commvault Systems, Solving Forward, SIM, Singular Information Management, Simpana, Commvault Galaxy, Unified Data Management, QiNetix, Quick Recovery, QR, CommNet, GridStor, Vault Tracker, InnerVault, QuickSnap, QSnap, Recovery Director, CommServe, CommCell, SnapProtect, ROMS, and CommValue, are trademarks or registered trademarks of Commvault Systems, Inc. All other third party brands, products, service names, trademarks, or registered service marks are the property of and used to identify the products or services of their respective owners. All specifications are subject to change without notice.
Close
Copyright © 2019 Commvault | All Rights Reserved. | Legal | Privacy Policy