MSSQL - restore last full with workflow

Last post 04-05-2017, 4:02 AM by Jan Rezab. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  • MSSQL - restore last full with workflow
    Posted: 03-20-2017, 7:08 AM
    Hi All, I have two MSSQL servers. One (PROD1) is production server and second is development server (DEV1). I backup regularly PROD1. I have to restore last full backup of all databases from PROD1 to DEV1 every weekend. I am able get JobID of last full backup, but I have problem with restoring because the restore job restore all next transaction. Is there any way how to automaticaly restore only the last full backup? I trying to use "Execute" from "QCommands". A saved xml and then change JobID and toTimeValue. But this doesn't work. Thx
    Attachment: restore.txt
  • Re: MSSQL - restore last full with workflow
    Posted: 03-20-2017, 2:05 PM

    What CV version are you currently running on?  A feature was just introduced in Version 11 service pack 7 that does exactly this.  The advanced option is called 'full backup only'.  You could use this option along with the latest backup data and the drop connections to database option to scheduled a weekly full restore.  

  • Re: MSSQL - restore last full with workflow
    Posted: 03-29-2017, 11:28 AM
    I have 11SP7. But I see in advanced restore options only "Skip Full Backup". Do you have URL for documentation of this new feature?
  • Re: MSSQL - restore last full with workflow
    Posted: 03-30-2017, 3:51 PM

    It does not appear to be in books online yet from what I see. It should be in Advanced on the Options tab

     


    Attachment: full backup only.png
  • Re: MSSQL - restore last full with workflow
    Posted: 04-05-2017, 3:36 AM
    Yes, you are right. But this functionality is available only with standalone server. Not with AlwaysOn cluster. I'm sad and I don't understand why. Why, when I backup my alwayson cluster and then I want restore the database to dev (standalone) server, I can't use this feature.
  • Re: MSSQL - restore last full with workflow
    Posted: 04-05-2017, 4:02 AM
    If I change manually it in xml file, then it work. Super.
The content of the forums, threads and posts reflects the thoughts and opinions of each author, and does not represent the thoughts, opinions, plans or strategies of Commvault Systems, Inc. ("Commvault") and Commvault undertakes no obligation to update, correct or modify any statements made in this forum. Any and all third party links, statements, comments, or feedback posted to, or otherwise provided by this forum, thread or post are not affiliated with, nor endorsed by, Commvault.
Commvault, Commvault and logo, the “CV” logo, Commvault Systems, Solving Forward, SIM, Singular Information Management, Simpana, Commvault Galaxy, Unified Data Management, QiNetix, Quick Recovery, QR, CommNet, GridStor, Vault Tracker, InnerVault, QuickSnap, QSnap, Recovery Director, CommServe, CommCell, SnapProtect, ROMS, and CommValue, are trademarks or registered trademarks of Commvault Systems, Inc. All other third party brands, products, service names, trademarks, or registered service marks are the property of and used to identify the products or services of their respective owners. All specifications are subject to change without notice.
Close
Copyright © 2017 Commvault | All Rights Reserved. | Legal | Privacy Policy